דפו מדרול אומר מחלת קליצי?

דיון מתוך פורום  וטרינריה

17/04/2017 | 05:03 | מאת: דנה

שלום יש לי חתול רחוב בן 11 החתול שלי התחיל ליירר לפני הרבה זמן והיה לו קשה לבלוע. לקחתי אותו בקושי רב למרפאה ליד הבית (כיוון שאין לי רישיון) הוא נשאר שם ללילה ועבר ניקוי שיניים וזריקה דפו מדרול. הרופאה אמרה לי שהוא חולה במחלה כרונית וניסתה לדחוף לי כל מיני מוצרים כאשר בקושי היה לי כסף לטיפול (אני חיילת) ומאז לא חזרתי לשם.. כאשר יש לי כסף או שאני רואה שהחתול ממש לא אוכל כלום ( אחרי שאני מרסקת לו את האוכל והוא עדיין לא נוגע) אני מזמינה וטרינרית ממש חמודה והיא ואני מתחילות במרדף איתו עד שהוא מקבל זריקה. עכשיו השאלה שלי היא מה היא בדיוק האבחנה הזו? מהי התרופה הזו ? האם יש אפשרות שהיא טעתה ויש לו משהו אחר ?כי שמתי לב שהוא רועד (זה לא נראה רצוני) ויש לו הרבה נשירת שיער וכמו קרחת מאחורי האוזן. ודבר אחרון מה אתם מציעים לי לעשות ? אני לא יכולה להמשיך לראות אותו ככה ואני לא ממש יכולה להפוך אותו לחתול בית (יש לי דירת קרקע) בתודה מראש וסליחה על החפירות

דפומדרול היא סטרואיד ארוכת טווח שניתנת בהזרקה. אישית אני חושב שיש להימנע משימוש תדיר בה לאור ת"ל לוואי רבות שבשימוש בסטרואיד ספציפי זה. יש להגיע לאבחנה ברורה למקור הריור וקשיי בליעה על מנת לתת טיפול אפקטיבי ויעיל. קליצי הינו וירוס שגורם לדלקת בדרכי נשימה עליונות ובעיקר לכיבים בפה ונפוצה בעיקר בגורי חתולים שאינם מחוסנם כנגד וירוס זה, הטיפול בה הוא טיפול תומך בלבד.

מנהלי פורום וטרינריה