שני כלבים בתת משקל, כפי הנראה בגלל שהיו תולעים

דיון מתוך פורום  וטרינריה

11/04/2017 | 12:17 | מאת: ג'וני ופוף

הכלבים שלי (שני פודלים בני 1.10 ו-1.4) טופלו לפני כשבוע בדולפק, בעקבות ירידה משמעותית במשקל (ירדו מ-7 ק"ג ו-6.5 ק"ג ל-5 ק"ג בתקופה של שבועות ספורים) וחשש לתולעים. כעת מחפשת דרך לעזור להם להחזיר את המשקל שאיבדו... כשמעלה את המינון של האוכל הרגיל היבש הם פשוט עושים יותר קקי ואף מתחילים לשלשל (אוכלים פרופק עוף ואורז). נתתי להם 3 ימים תוספת של פחית מזון רטוב לכלבים ועוד 3 ימים ברציפות תוספת של ביצה קשה וחצי פחית טונה בשמן זית. ויש מגמת עלייה קלה (לפי המשקל הביתי עלו כ-200-300 גרם) - עכשיו מבינה שלא בריא להמשיך ככה עם הטונה (וגם לא כלכלי :)), וגם ביצים לא מומלץ יותר מ- 3-4 בשבוע. מה אני יכולה לעשות כדי לעזור להם לעלות חזרה?

הזנה במזון כלבים ייעודי מאיכות טובה, במידה ואין גורמי רקע נוספים לירידה במשקל שעוד לא אובחנו וטופלו, הם צפויים לעלות במשקל על ידי הזנה במזון כלבים איכותי

17/04/2017 | 22:17 | מאת: פוף וג'וני

האם פרופק (מה שמקבלים) נחשב איכותי מספיק? לאחד מהם לקחו בדיקות דם מקיפות פלוס שתן, הכל יצא תקין, פרט לסוכר שיצא נמוך. מה יכולה להיות המשמעות ואיך מאזנים סוכר נמוך אצל כלב?

מנהלי פורום וטרינריה