טיפול בסטרואידים בחתול חולה כליות

דיון מתוך פורום  וטרינריה

04/04/2017 | 19:31 | מאת: noam

שלום רב החתול שלי הינו כבן 19 שנים ,לפני כחצי שנה לערך אובחן באי ספיקת כליות על רקע זאת הוא מקבל תזונה רפואית המותאמת למצבו kidney care נכון לשלב זה אין החמרה עם עניין הכליות. נוסף לכך סובל החתול מכאבי מפרקים ובשל כך מקבל טיפול תרופתי לכאבים שאינו סטרואידים לאחרונה אובחנה אצלו הפרעה נוירולוגית כלשהיא במוח הבאה לידי ביטוי בתופעה הקרויה בשם head pressing על רקע זאת עלתה המלצה לטפל בו במינון מינורי של סטרואידים בכדי להפחית את כאבי המפרקים ובכדי לשפר את ההרגשה הכללית לנוכח ההפרעה הנוירולוגית במוח . השאלה היא האם הטיפול בסטרואידים עלול לסכן את מצבו לאור המחלה בכליות ? חשוב כי אציין שבשלב זה עושה צרכיו בצורה סבירה יחסית . בברכה ובתודה מראש נועם

ישנם מחלות כליה שסטרואידים היא חלק מהטיפול ואחרים שנמנעים ממתן סטרואידים. איני מכיר את המקרה הספציפי הנ"ל כך שלא אוכל לחוות דעה. לפעמים יש מכלול מצבים ומחלות שמחייבים טיפול בסטרואידים גם אם יש סיכון מסוים.

מנהלי פורום וטרינריה