דאגה לאבא...

דיון מתוך פורום  מצב חירום

20/11/2012 | 21:25 | מאת: בתאל

אבי, שגר בצפון,הוא אדם מבוגר, סבל מהתמוטטות ואושפז בבית חולים בעקבות מצב נפשי קשה אחרי המלחמה בצפון. עכשיו קשה לו מאוד עם המצב בדרום, הוא בלחץ בגלל שיש שם בני משפחה. הוא מטופל עם כדורים. אני לא גרה לידו ולא יודעת איך לעזור לו. מה אפשר לעשות?

שלום בתאל אמנם המצב השתנה לעת עתה אך יתכן שאביך עדיין חרד. מציעה לנסות לתגבר את מערכות התמיכה של אביך מעבר לטיפול התרופתי. למשל: לנסות לסדר לו מתנדב שיגיע אליו, דרך בטוח לאומי או דרך עמותת "עמך" במידה והוא ניצול שואה. אם הוא ניצול שואה, בכלל כדאי ליצור קשר עם הסניף של עמותת עמך בחיפה. מאד יכולים לעזור לו שם. לנסות לשייך אותו למועדון חברתי שקרוב אליו שמיועד לקשישים. לשים לו לחצן מצוקה בבית. וכמובן ...פשוט לתמוך בו כמה שאפשר גם אם זה טלפונית ולודא שיש לו טלפונים לשעת חירום איתו כולל טלפון של רופא המשפחה כמובן. כדאי גם לידע את רופא המשפחה שלו בהדרדרות במצבו. ליאת.

מנהל פורום מצב חירום