איך מסבירים לילדים קטנים?

דיון מתוך פורום  מצב חירום

19/11/2012 | 11:47 | מאת: דנה

צהריים טובים, רציתי לדעת איך מסבירים לילדים בני ארבע את המצב המלחיץ הזה ,אזעקות , למה מעירים אותם באמצע הלילה ויוצאים לחדר מדרגות? כמה שאנחנו ההורים מנסים לא להראות לחץ הם פשוט מרגישים אותנו.

היי דנה, אפשר להסביר לילדים בני 4 דרך סיפור על המצב בצורה פשוטה. שיש אנשים שיורים כי הם רוצים כך וכך ושבחדר מדרגות זה מקום בטוח וכו' ושלנו יש את כיפת ברזל ולהסביר מהי ולצייר אותה, משהו שיהיה האמת אך באופן מובן להם. חשוב שהסיפור יהיה מסופר באופן חיובי, שהמסר שלו הוא שמגינים עליהם, הן אתם הן אחרים. זה בסדר שהילדים ירגישו לפעמים שאתם לחוצים במידה מסויימת, זה נותן להם גם לגיטימציה לבטא את תחושותיהם ואת הפחדים שלהם. כמובן שהמצב האידאלי הוא שכלפיהם תשתדרו כמה שיותר רוגע אבל שוב, זה מצב אידאלי ולא תמיד ניתן לשלוט על כך. ליאת.

מנהל פורום מצב חירום