הי ליאת יקרה

דיון מתוך פורום  מצב חירום

18/11/2012 | 23:27 | מאת: חן

מקווה ששלומך טוב אני מודאגת בעקבות המצב הבטחוני ...אמנם אלו ימים קשים במיוחד לתושבי הדרום ואני דואגת וליבי איתם מה גם שיש לי שם משפחה שאני חוששת לשלומם..אבל הפחד הכי גדול שלי מכך שהלחימה הזאת מתעצמת וממשיכה לאיזור המרכז ושוגרו לפה טילים מלחיץ אותי מאוד המצב. לא יודעת מה עושים עם זה..

היי חן, הפחד שלך מובן ולגמרי נורמלי. יש איום מלחמה, יש מצב אי ודאות ולא ניתן לדעת מה הלאה. מה יכול לעזור? קודם כל אופטימיות ותקווה. כלומר, לנסות לא לחשוב על הרע מכל אלא להיפך, שגם אם הלחימה תתעצם יכולות ההגנה וההתקפה של המדינה טובות, שלא תפגעי.. ועוד. דבר נוסף, חלק מהחרדה זה בעקבות תחושת אובדן השליטה על המציאות. ואכן, על המציאות החיצונית קשה לשלוט אך את יכולה לנסות לשלוט על דברים אחרים בחייך. לשאול את עצמך איך את שומרת על איזון פנימי? מה עוזר לך להרגע? האם הצמדות לאיזו שגרה יכולה לעזור ועוד. ליאת.

19/11/2012 | 23:45 | מאת: חן

מנהל פורום מצב חירום