מצאתי פטנט להסחה והרגעה

דיון מתוך פורום  מצב חירום

01/08/2006 | 01:20 | מאת: אמא אחת מטבריה

שלום רב לד"ר נעמן , למיכל ולמשתתפים העתידיים - וברכות ליוזמה של פתיחת פורום מתבקש כזה ! כפי שאתם יודעים, עברנו בטבריה אזעקות ו"נפילות"... מכיוון שאני קצת חרדתית בחיי היום יום אבל מספיק בשלה ו(מ)בוגרת להתאפס על עצמי - מצאתי שני "כלים" שמצילים אותי. האחד - סוליטר ומשחקי מחשב הדורשים ריכוז קליל... לא תאמינו איך זה גם מסיט אותי מהפחדים וגם מרגיע. איך שאני מרגישה שהפחד "עולה לי" - אני מתיישבת ומשחקת... ו...שחייה !! כן כן, השתכשכות במים ושחייה - עושים את הבלתי אפשרי. אני נוסעת יום יום לקיבוצים השכנים , ששם שקט לחלוטין מבחינת פיגוזים ומוציאה את כל חרדתי ופחדיי , נרגעת שזה לא יאמן. למים - יש כוח בלתי רגיל במצבים כאלה. שלא נדבר שגם רזיתח קצת בזכות השחייה היום-יומית מה שבימים כתיקונם בעבודתי רבת השעות אני לא מצליחה להגיע לזה...או קיי, אני יודעת שלא גיליתי את אמריקה אבל אולי אולי בכל זאת מישהו "יקנה" את הפטנט וישתמש בו - ואז, עזרתי טיפונת... קבלו חיבוק עידוד , ממני.

01/08/2006 | 02:54 | מאת: ליאת מנדלבאום

לאמא מטבריה, את מתארת תופעה מוכרת וחביבה: אנשים חרדתיים בחיי היומיום כה מתורגלים בהסחות דעת, עד כי בימי חירום יש להם יתרון על פני חבריהם שאינם חרדתיים. הם כבר יודעים היטב מה עוזר להם, ונראים - לפחות כלפי חוץ - כמי שיודעים לנהל היטב את החרדה. הרעיונות שלך טובים (נוסו גם על ידי בעיתות משבר והוכיחו את עצמם !) ועל כך - תודה. החזיקו מעמד, שם, בצפון. ליאת

02/08/2006 | 16:55 | מאת: ד"ר מאיר נעמן

תודה, גם ממני. בנוסף, אני מסיח דעתי ע"י הפורום.. איש איש והסחותיו. וכנאמר במקורותינו, בשינוי קל של הכתיב.., "דאגה בלב איש יסיחנה.." ברכה והערכה, מאיר

מנהל פורום מצב חירום