חרדות

דיון מתוך פורום  מצב חירום

18/11/2012 | 09:08 | מאת: דינה

אמנם אני לא גרה בדרום אלא בבת ים, אבל אתמול כששמעתי את האזעקה זה עורר בי זכרונות של מלחמת המפרץ, שאבא שלי כמעט חנק אותי מכיוון שמהלחץ הוא שכח להוציא את השסתום במסיכה ואחרי זה כבר לא הסכמתי לשים מסיכה, זה מאוד מלחיץ אותי ועוד יותר מפחיד אותי מכיוון שעכשיו יש לי תינוקת ואני רוצה להגן עליה אך איך אוכל לעשות זאת אם אני בעצמי מפחדת, החרדות והפחדים מלווים בהזעה כאבי בטן בכי בלתי פוסק וצורך לחבק אותה ולא לעזוב מה אפשר לעשות?

שלום דינה, לפעמים מצב מלחמה מעורר זכרונות ממלחמה קודמת במיוחד אם קרה בה ארוע מלחיץ כפי שקרה לך. יתכן שחלק מהחרדה שלך כעת לא קשורה רק למצב הנוכחי אלא גם להזכרות (אפילו לא באופן לגמרי מודע) במה שקרה אז ולכן החרדה שלך אולי, מועצמת.נסי לדבר אל עצמך שבכל זאת ל-א מדובר באותה סיטואציה. היום ההגנה הרבה יותר מתקדמת כפי שאת בודאי שומעת בתקשורת. הצורך להגן על בתך גם הוא מובן מאד וטבעי. נסי לא לעשות קשר בין זה שאת חרדה לבין זה שאינך מגנה עליה טוב. גם אם את חרדה, נשמע שאת מגנה עליה. את רוצה לעטוף, לחבק בדיוק מה שצריך במצב כזה. חרדה היא תגובה נורמלית למצב "לא נורמלי" כמו מלחמה. ליאת.

מנהל פורום מצב חירום