קשיי הרדמות חמורים

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

31/07/2006 | 22:08 | מאת: גיא

היי ליאת, אני סובל כרגע מתופעה שקרתה לי כבר לפני 7 שנים (אז לפרק זמן של חודש). אני לא מצליח להרדם בלילה. אין שום דבר מיוחד שמטריד אותי,חוץ מהחשש להרדם ולאבד שליטה,אני נכנס למיטה ומתחיל להלחם בצורך לישון. המיטה הפכה לאוייב שבו אני נלחם.אני בלחץ גדול מעצם אי ההרדמות וזה מוביל למעגל שאני מתקשה לצאת ממנו. החרדה היחידה שיש לי היום -שלא אצליח לישון. האם ישנה תמצית ספציפית של פרחי באך שעשויה לעזור לי? בתודה מראש, גיא.

01/08/2006 | 00:37 | מאת: ליאת אבן

גיא היקר, לא פעם קורה בקשיי הרדמות, שבשלב מסוים הסיבה לקשיים מלכתחילה הופכת להיות תופעה משנית, והחרדה והמתח המלווים את תהליך השינה הופכים להיות הבעיה המרכזית. אני משערת שבתקופה הראשונה, שבה הרגשת את אותם קשיים' הייתה לך סיבה מספיק טובה על אף שאולי לא היית מאוד מודע לה. טיפול בפרחי באך יכול להועיל מאוד במצב זה והייתי ממליצה על שילוב של מספר תמציות : White chestnut - תמצית המרגיעה מחשבות טורדניות כגון המחשבות שאופפות אותך לפני השינה. Cherry plum - תמצית הקשורה בפחד מאיבוד שליטה, שניכר כי מלווה אותך באופן מאוד קיצוני לפני השינה, אך אני יכולה לשער שאותו פחד מאיבוד שליטה קיים במקומות נוספים בחיי היום יום שלך. Aspen - תמצית המרגיעה חרדות מכל סוג שהן. משקיטה וממקדת את המחשבה. הייתי מוסיפה Walnut שנותנת תחושה של הגנה ובטחון ומקלה על תחושות שקשורות במעברים, כמו במקרה שלך - מעבר בין ערות לשינה. אני מאמינה ששילוב זה יכול לעזור לך עם קשיי ההרדמות שאתה חווה. אני כאן לכל דבר נוסף. המון בהצלחה ! שינה נעימה :-) ליאת

02/09/2006 | 22:58 | מאת: אמא קצת מודאגת

שלום ליאת, מאז החודשים האחרונים (אירועי הצפון וכו') ביתי בת ה-8 אינה מצליחה להירדם. בנוסף, כשעה או שעתיים אחרי שכבר נרדמה, היא מגיעה למיטתינו, ונרדמת מיד. הייתי שמחה לקבל יעוץ לגבי פרחי באך. תודה

02/09/2006 | 23:01 | מאת: אמא קצת מודאגת

שלום ליאת, מאז החודשים האחרונים (אירועי הצפון וכו') ביתי בת ה-8 אינה מצליחה להירדם במיטתה במשך כשעה ויותר. בנוסף, כשעה או שעתיים אחרי שכבר נרדמה, היא מגיעה למיטתינו, ונרדמת מיד. הייתי שמחה לקבל יעוץ לגבי פרחי באך. האם ישנה אפשרות לטפל באלרגיה לקרדית הבית בפרחי באך (אצל בני בן ה-16) תודה

22/08/2006 | 15:08 | מאת: רנה

אני לא מאמינה שיש בעולם עוד מישהו שסובל מאותה בעיה ומתאר אותה בדיוק רב למה שאני חווה. זה נורא להסתובב לאחר לילה ללא שינה ולתפקד רגיל. לי בנוסף יש בעיה שאיני יכולה להרדם בצהרים.

שלום רנה. עכשו שמתי לב לפנייתך שהופיע בתחתית העמוד. אם תתארי את המקרה שלך, באופן יותר מפורט, אשיב לך בהקדם. אנא כתבי את דבריך כפניה עצמאית ולא כתשובה, כדי שהיא תופיע בראש הפורום. בברכה - רון.

מנהל פורום טיפול בפרחי באך