holly ו?-vine

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

20/09/2006 | 17:04 | מאת: לאה

הי, אני מטפלת בפרחי באך (מטפלת כשנתיים). קוראת מדי פעם את ההודעות פה, ומחכימה מכם, אז קודם כל תודה :) יש לי שאלה פילוסופית, אולי, על התמציות holly ו vine: אני חושבת שיש גבול שבו הן נושקות, ורציתי לשאול איפה הגבול הזה, לדעתכם? ואני אסביר: holly מטפלת במצבים של קנאה (בין השאר). יש מקום שבו הקנאה הופכת לרצון לנקום, ואז זה כבר גולש לכיוון של vine, כשמתפתח דפוס התנהגות של נקמנות ורצון לפגוע באחר. השאלה שלי היא האם הגבול בינהן, לדעתכם, הוא שכשהקנאה באה לידי ביטוי מעשי בנסיון לפגוע - זה vine, וכל עוד זה רגשי ללא ביטוי מעשי זה holly? נשמע לי לא סביר שהמעשים הם אלה שיכריעו מהו חוסר האיזון, הרי המעשים הם רק סימפטום, ומצד שני אני לא מוצאת דרך אחרת להפריד בין התמציות. כמובן שתמיד יש אפשרות לתת את שתיהן, או לתת רק holly ולראות אם השינוי מספק, או שיש צורך להוסיף vine, אבל בכל זאת הייתי שמחה לשמוע את דעתכם בנושא. ושאלה נוספת באותו עניין - אפשר לומר שvine היא השלב השני של holly לא מאוזן לאורך זמן? תודה :)

בקר טוב לאה. שאלתך מעניינת ומעניקה חומר למחשבה. כדי להשיב עליה, אני מחפש את "ראשית ההתחלות". כלומר: "למה הוא / היא ככה?", - מדוע האנרגיות של כעס,קנאה,נקם ועוד "אנרגיות שורפות", קיימות ב - HOLLY ? ומדוע אכזריות, אלימות ורמיסת הפרטיות של האחר בכוחנות ועוד "אנרגיות כוחניות" , קיימות ב - VINE ? התשובה המתאימה לשתיהן היא: חסר באהבת האדם את עצמו ! (וזאת התשובה לכל התמציות בעצם...,ולכן בתחילת הדרך, סטודנטים ומטופלים "מוצאים את עצמם" ברוב התמציות...).בכניסה לעומק, לרבדים נוספים : "החסר" יוצר אצל האדם, צורך "לפצות" את עצמו, כדי שירגיש שהוא: קיים / שייך / רצוי. (במינוח שלי = "ק.ש.ר." ) . ה - HOLLY בוחר ב"אנרגיות שורפות",שדרכן הוא חושב שיבוא האיזון לחווית החסר שלו ב -" ק.ש.ר." וה - VINE בוחר ב"אנרגיות כוחניות". הבחירות האלה, ברוב המקרים, הם גם פועל יוצא של חינוך,של חיקוי, של חוויות ילדות ושל אמונה שהפעולות והמעשים יעבדו, יאזנו וימלאו את החסר. לפעמים טיפוס -HOLLY מעורב ב- VINE ולפעמים ההיפך. לכן האפשרות להשתמש ב - 6 / 7 תמציות בבקבוק טיפולי אחד, נותנת לנו אפשרויות רבות וזוית רחבה לפתרון. אני מקוה שעניתי לשאלתך ואת מוזמנת לשאול ולהתיעץ איתנו בכל עת. בברכת שנה טובה - רון.

25/09/2006 | 19:28 | מאת: לאה

תודה רבה על התשובה :) השארת לי חומר למחשבה. שנה טובה

מנהל פורום טיפול בפרחי באך