תמצית LARCH

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

24/02/2011 | 22:12 | מאת: איריס

שלום בני בן עשרים לקח בערך כ8 בקבוקי טיפול שונים. אני מטפלת בעצמי בפרחי באך ויש לינסיון. נשארנו עם תמצית אחת לחיזוק הבטחון העצמי- LARCH. ובאמת רואים שינוי משמעותי. קיבל תפקיד משמעותי בעבודה, ושינה מקום עבודה. אני חשבתי לנכון שיקח רק בקבוק של LARCH ארבע פעמים ביום. מה שקורה שבינתיים הוא כבר גמר בערך ארבעה בקבוקי לארצ''. ועדיין חש שצריך. האם זה בסדר להמשיך בתמצית הזאת לאורך זמן?

שלום איריס. אין שום רע ואין שום נזק, בלקיחת תמציות פרחי באך לאורך זמן רב. אם הוא חש שצריך - שיקח. לדעתי - מתוך דבריך, אני משער שתמצית אחת בלבד, אינה "מכסה" את כל הדרוש, כדי לאזנו בכל המרכיבים הדורשים איזון. אני מציע לבדוק לעומק, את המצבים,הרגישויות, הפחדים, חוסר בטחון וכדו', את החוויות, זעזועים, משברי אמון, מעברים וכדו',את המנהגים, את האמונות, ואת הפרשנויות שעדיין לא טופלו ובהתאם לממצאים, להכין בקבוק טיפולי המתאים לו. בברכה - רון.

15/03/2011 | 09:46 | מאת: ניר חוכיימה

עקרון הטיפול בפרחי באך שכל תמצית תחזק את השניה בהתאם למצבים שאיתם הגיע המטופל מדבריך אני מבין שהילד במצב "תקוע" ולכן הייתי ממליץ לך לשקול אבחון פרחי באך מחדש או באם יש מטפל/ת להמשיך את הטיפול ולהיות מלווים ע"י מטפל בפרחי באך. האם שהילד לוקח את התמצית הוא לוקח 3 שבועות ועושה הפסקה לשבוע? כאשר אדם לוקח תמצית לתקופה כל כך ארוכה ואין הטבה במצבו הסבירות הגבוהה שאולי הוא לא נמצא בחוסר האיזון לו הותאם התמצית.

08/04/2011 | 11:59 | מאת: גלינה

שלום רב לך ניר. לצערי אינך מדייק: בפרחי באך כל תמצית היא עצמאית בשטח שלה ומה שכתבת על חיזוק אחת את השנייה, פשוט לא נכון! לא מודדים את התמציות לתקופה ארוכה או קצרה, אלא מתאימים תמציות לפי האופי ולפי המצב של המטופל. גלינה.

מנהל פורום טיפול בפרחי באך