הרגשת חשש

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

29/07/2006 | 12:18 | מאת: ל

אני חוששת כל הזמן, ופוחדת שיהיו לי מחלות קשות כמו סרטן ובעיות דומות האם ניתן לטפל בזה בפרחי באך? לאילו תמציות אני זקוקה?

29/07/2006 | 21:23 | מאת: ליאת אבן

שלום ל, ניתן בהחלט לטפל בסוג כזה של חשש או חרדה באמצעות פרחי באך. ישנן תמציות הקשורות לחרדה כגון Aspen או לפחדים ממשהו מוגדר כגון Mimulus, פחדים ודאגות שקשורות להורים/משפחה/ילדים - Red Chestnut. במידה והחרדה מלווה במחשבות מטרידות, שיכולות להגיע לכדי קשיי שינה ניתן להוסיף White Chestnut. בכל מקרה - למצב של חרדה מסוג זה הייתי ממליצה על תמציות פרחי הבאך, אשר הינן תחליף טבעי ולא מזיק לכדורי הרגעה למינהם. אני מבינה ויכולה להעריך שהחרדה הבסיסית היא חרדת קיום, פחד מהמוות. חרדות משקפות לא פעם את אותו תחום אפור בתוכנו, שאיננו מודעים אליו ואנו מפתחים פחד לכאורה ממשי ממשהו אבל הפחד הוא הרבה יותר ראשוני ויכול לנבוע מטראומה או הכללה של מציאות רגעית למציאות קבועה. עבודת מודעות והתבוננות על החלקים הללו תעזור לך לחיות חיים מלאים יותר, שמחים, עם אמונה וקבלה של המציאות כמו שהיא, מבלי התסריטים שאנו עושים לעצמנו לא פעם על מציאות מדומה ושלילית. מקווה שזה עזר. והעיקר... לא לפחד כלל. באהבה, ליאת

מנהל פורום טיפול בפרחי באך