פרחי בך וחרדות

דיון מתוך פורום  טיפול בפרחי באך

17/04/2008 | 13:49 | מאת: ל.

אני בת 34. מזה 15 שנים שאני סובלת מתופעות חרדה. מאחר והתופעות לא פסקו והופיעו לפרקי זמן מאוד ארוכים פניתי לטיפול פסיכיאטרי ובלווי טיפול פסיכולוגי. לאחר סוגים שונים של כדורי הרגעה, ניסה הפסיכיאטר לתת לי תרופה בשם פלוטין והכדור אכן התחיל לעזור. במשך השנים לא המשכתי את הטיפול הפסיכולוגי אך נטלתי את הכדור במינונים שונים הנעים בין שנים ביום לחצי כל יום, תלוי במצבי הנתון. בשנים האחרונות לקחתי חצי כדור כל יום ואני חייבת לציין שהיו ימים ששכחתי לקחת.. לפני כשנה וחצי החלטתי להתחיל טיפול פסיכולוגי ולבדוק אם יש מצב שבעזרתו אוכל להיפטר לצמיתות מנטילת כדורים תוך כדי הבנה מלאה של הסיבות לחרדה. לפני כשבועיים וחצי, ובשלב טוב מאוד של מצבי, הופיעו פתאום התופעות ובגדול! לא הרגשתי כך מזה 12 שנה! פתאום שוב מועקות חזקות, פתאום שוב תופעות גופניות נוראיות כמו לחץ עצום בחזה, קושי בלנשום, כאבי ראש, דפיקות לב חזקות, עייפות נוראית, חוסר יכולת להתרכז, וקושי בתפקוד כללי וקשיים ביכולת לישון. התופעות נמשכות במשך רוב שעות היום והמצב מאוד מקשה עלי ללכת לעבודה או לפגוש אנשים ולתפקד. בינתיים, מאז פרוץ התופעות שהתחילו לפני שבועיים, לא נמצאה הסיבה להתעוררות התופעות באופן מספיק ברור. ההשערה היא שניסיתי להתמודד עם דברים שונים שגורמים לי פחדים עזים, דבר שהכניס אותי ללחצים מאוד גדולים. לא היתה ברירה אלא להפנות אותי שוב להשגחה פסיכיאטרית מיידית. הפסיכיאטר ביקש ממני לעלות את מינון הפלוטין לכדור וחצי ליום ובמקביל לקחת כדורי הרגעה וובן כל יום על מנת לתפקד באופן יומיומי. כרגע ברור לי שאני צריכה לאזן את מצבי ולחכות שהפלוטין יתחיל להשפיע על מנת שאוכל לתפקד באופן נורמלי. ואני מאוד מאוד מקווה שזה יקרה בקרוב. קשה לי שלא לחשוב על צורת המשך טיפול. מאחר ואני חווה כרגע שוב תופעות חרדה מאוד חזקות, ואין לי ספק שהטיפול קשור לזה, אני תוהה לגבי ההמשך. האם יש מצב שאולי בכלל עלי לפנות לסיוע בפרחי בך שכל כך הרבה אנשים אומרים שעוזר להם? או אולי אפילו לשלב בין פרחי בך לפלוטין? איך אני יכולה לדעת איזה טיפול הכי יעזור לי לטוח ארוך? הדבר האחרון שאני יכולה לחשוב עליו זה שאני אאלץ לסבול שוב כמו שאני סובלת עכשיו!

שלום ל. לפי מכתבך, אני מציע לך לשלב את הטיפול העכשוי ואת הטיפול בפרחי באך. קחי בחשבון, שתהליך ההבראה והאיזון, דורש שיתוף פעולה, סבלנות ואורך רוח. בברכה - רון.

22/04/2008 | 12:41 | מאת: ל.

הרעיון היה להפסיק לקחת תרופה פסיכיאטרית ולעבור לפרחי באך. מהמלצתך אני מבינה שפרחי באך לא יכולים לבוא במקום התרופה. כאשר אני מטופלת אם התרופה אני לא ממש מבינה למה אני צריכה לקחת גם פרחי באך. אני לא סובלת כשאני נוטלת פלוטין.

מנהל פורום טיפול בפרחי באך