נשירת שיער ועוד

דיון מתוך פורום  רפואת עור

10/08/2006 | 13:18 | מאת: liran

ד"ר שלום, יש לי נשירת שיער כבר מספר שנים, אבל השיער שלי לא מאוד דליל כי השיער שנושר צומח בחזרה בכל פעם. שמתי לב שיש לי קשקשים שומניים בקרקפת ובגבות, יש לי ריח לא טוב מהקרקפת כיום אחרי החפיפה. השיער והפנים שלי מאוד שומניים ויש לי כבר הרבה שנים הרבה נקודות שחורות ושומנים במיוחד באף מה יש לי? ומה אני יכול לעשות? תודה

17/08/2006 | 16:56 | מאת:

נשירה נורמלית בכל אדם היא כ 100 שערות ליום. זה חלק מחילוף החומרים התקין והתחדשות השיער. המצב המתואר מתאים לסבוריאה. הטיפול הוא על ידי חפיפה יומיומית עם שמפו לשיער שמן או נגד קשקשים. בנוסף ניתן לשלב שמפו רפואי פעמיים בשבוע. לפנים סבון לעור שמן. במקרים קיצוניים יש תרופות דרך הפה.