אובדת עצות

דיון מתוך פורום  רפואת עור

29/11/2008 | 22:06 | מאת: טל

שלום ד"ר, שמי טל אני בת 22 וסובלת מבעייה רצינית. אשמח אם תוכל להקדיש דקה ולקרוא את הודעתי. אני חולת קרוהן כבר למעלה משנה. עד לפני מס' חודשים מצבי היה די גרוע (דימומים, ירידה מאסיבית במשקל-15 קילו תוך חודשיים ונשירה מאסיבית מהשיער). לפני כ-3 חודשים התחלתי לקבל טיפול ביולוגי כמוצא אחרון ולהפתעתי הוא עזר! (מדדי הדלקת בדם ירדו, הדימומים והשלשולים נפסקו והתחלתי לתפקד!). אולם רק בעייה אחת עדיין נותרה-נשירה מהשיער. לאור העובדה שהפריטין שלי עמד על 3 והברזל עמד על 10 קיבלתי 10 עירויי ברזל לווריד. זה אומנם העלה את הפריטין ל-82 ואת הברזל ל-12 אבל אין שום שיפור בנשירה. ניסיתי אפילו ללכת לרופא עור שאחרי חצי דקה קבע שאין לי נשירה אפילו שכל בני משפחתי ניסו להסביר לו שלא ייתכן שמה שיש לי הוא נורמלי. היום חפפתי את הראש וחלקת שיער פשוט נשרה לי במקלחת והותירה קרקפת חשופה. אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות. אשמח אם תוכל לייעץ לי או להפנות אותי בנושא. אם זה עוזר בקולנוסקופיה נצפתה- "דלקת אקוטית כרונית וקשה עם התכייבויות לאורך האילאום" תודה מראש טל

30/11/2008 | 16:49 | מאת:

ערכי הברזל והפריטין אצלך בדם שופרו אך הם עדיין נמוכים מאוד ! את זקוקה להמשך טיפול בכדורי ברזל דרך הפה לתקופה ממושכת !!