morphea

דיון מתוך פורום  רפואת עור

14/11/2008 | 19:16 | מאת: מישהי

יש לי מזה מספר חודשים כתם אדום בכף הרגל, שלפעמים הוא מופיע כנקודות גדולות בצורה של עיגול ולעפמים כתם אחד גדול מאוחד. לפעמים הוא מגרד. היום רופא העור אבחן אותו כ -morphea במה מדובר? האם תוכלו לפרט עבורי קצת יותר? תודה

16/11/2008 | 14:22 | מאת:

האם את מתכוונת לצד התחתון של כף הרגל ? אם כן זה נראה לי מוזר משום שזה מיקום מאוד לא רגיל למורפאה!מורפאה היא סוג של מחלה אוטואימונית של העור .

22/11/2008 | 22:47 | מאת: מישהי

זה בצידו העליון של הרגל. מה זאת המחלה הזאת? איפה רואים אותה בד"כ? האם זה נשמע לך כמו האבחנה? (כתמים אדומים בכף הרגל, למעלה)

17/11/2008 | 21:21 | מאת: עומר

מניסיון, ייתכן שהרופא רשם את זה משום שהיה חייב לרשום משהו במחשב וזה הדבר הכי קרוב שהוא מצא ברשימה. האם הוא אמר לך שמדובר בזה, או שרק ראית זאת אח"כ בדף? כי גם לי היה ניסיון דומה: ראיתי שהרופא רשם משהו בדף, אבל בביקור אחר כך הסתבר לי שזה לא מה שהוא חושב שיש לי, אלא, כך אני מעריך, הדבר הכי קרוב שהוא מצא לכך. אני מציע לך לבדוק את זה איתו.