אקנה בקרקפת מלווה באי נוחות, כאבים, וחום נמוך

דיון מתוך פורום  רפואת עור

19/10/2008 | 16:45 | מאת: שאול

שלום מזה שנים יש לי תופעה מציקה מאוד של אקנה כרוני בקרקפת. זה תמיד קיים במצב רגוע, ואחת למספר חודשים חוזר בהתקף חזק, שכולל כאבים, אי נוחות להשכיב את הראש, הגדלה של בלוטות הלימפה באזור הראש והצוואר (שגם כואב), וחום נמוך (37.5). רופא העור שלי בזמנו אמר שלצערו אין טיפול לזה. שעלי לחיות עם זה, בכל מיני דרכים שמטפלות בסימפטומים בלבד. הוא הגדיר את זה כסוג של סבוריאה. כמו כן, במשך כמה שנים הייתי מורח אקנה-טרים וזה היה עובר, אלא שמאוחר יותר עברתי ל-פוסיקורט, שהיה מעביר את העניין מיד, אלא שמאז שום תרופה אחרת לא עוזרת (גם לא האקנה טרים) אלא רק הפוסיקורט. הומאופט המליץ לי שלא להמשיך עם פוסיקורט, כי יש לה תופעות לוואי אפשריות. שאלותיי: 1. האם באמת ייתכן שאין דרך לטפל בזה? 2. האם הפוסיקורט יכול לגרום לי נזק לטווח ארוך? 3. האם אין נזק בזיהומים חוזרים למערכת החיסון של הגוף? 4. יש פתרון? אנא! אני די חסר אונים כאן. תודה שאול

26/10/2008 | 16:36 | מאת:

להגיד שאין טיפול זו שטות גמורה ! במקרים כאלה לפעמים כדאי להחזיק את החולה על כדורי אנטיביוטיקה דרך הפה לזמן ממושך ובמינונים נמוכים .

26/10/2008 | 16:36 | מאת:

להגיד שאין טיפול זו שטות גמורה ! במקרים כאלה לפעמים כדאי להחזיק את החולה על כדורי אנטיביוטיקה דרך הפה לזמן ממושך ובמינונים נמוכים .