פיטריאזיס רוזיאה יותר מ3 חודשים?

דיון מתוך פורום  רפואת עור

03/09/2008 | 07:37 | מאת: מיצגזר

אני צעירה בריאה אך בעלת השמנת יתר גדולה. בעברי אקנטוזיס ניגריקאנס שלקח לו חודשים לעבור והשאיר אחריו עור חלק אך מעט יותר כהה מהעור הרגיל. לפני קצת יותר משלושה חודשים התמלאתי נגעים שאובחנו על ידי מספר רופאים כפיטריאזיס רוזיאה. ממה שהבנתי גם מהרופאים וגם ממחקר ברשת שזה אמור לעבור בין 6-8 שבועות אחרי הופעת הנגעים. היתה תקופה באמצע של הקלה מעטה ואז זה התפרץ בצורה חמורה יותר. האם שמעת אי פעם על פיטריאזיס של יותר מ3 חודשים? האם זה יתכן? זה לא עושה סימן שזה עומד לעבור. אני חוששת שהפיטריאזיס שמפושט היטב ישאיר המון צלקות. (האקנטוזיס השאיר מעט כהות...) מה גם שבגלל הגירוד פתחתי נגעים רבים ופצעים נוטים להשאיר בי סימנים. ואם כן, אז מה יכול לעזור? מפני שמדובר על כמות אדירה ממש של נגעים בכל הגוף מבד הפנים וכפות הידיים?

05/09/2008 | 10:28 | מאת:

יכול להיות שזו פיטיראיזיס רוזיאה שנמשכת קצת יותר זמן. עם זאת, ייתכן והאבחנה לא נכונה. במצבים כאלה יש רופאים שהיו לוקחים דגימת עור לבדיקה מיקרוסקופית ואז אפשר לאבחן יותר טוב.