למנהל הפורום

דיון מתוך פורום  רפואת עור

06/07/2008 | 02:20 | מאת: אביעד

גילוח / עור עדין... מצטער מראש על העומס, אבל הוא רלוונטי לצורך העניין, רציתי לערב את תשומת לבך בכך; אני בחור בן שלושים סבלתי כעשור בחיי מאקנה, התפתרתי ממנה לפני כ-8 שנים (לא לחלוטין) תוך כדי טיפול ב"ראקוטאן", (כיום לא קריטי במיוחד אבל מדי פעם בפעם, פצע פה ושם). הבעיה העקרית שלי היא חוץ מכמה צלקות קלות בפנים, יש לי גם מין אזור פעיל שכזה מעל הלסת, המתלקח במיוחד בחודשי הקיץ הממושכים, המאופין בעיקצוץ ובאדמומיות, (ובעת נגיעה באזור; כעיקצוץ, בדומה לקוץ או משהו בערך), דבר המקשה עליי במיוחד בגילוח, הן במכונת (ג'ל/קרם) והן בסכין, (לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו).. נבדקתי וטופלתי לא פעם אצל רופאי עור מכל סוג וסוג, אשר ברוב המקרים המליצו על "היקומיצין" למריחה באזור, כמובן שהתופעה לא נעלמה ואפילו לא השתפרה, אחרת לא הייתי מבקש את עצתך, זה מחמיר כל פעם מחדש לאחר גילוח (מהיר, איטי) ניסתי את כל הדרכים והצורות, (יודע גם שלא ניתן להמשיך בתכשיר מעל תקופות ארוכות מכיוון שמשתיך לתכשירים אנטיביוטים), אפילו בדקתי תכשירים רבים אחרים כגון "סינטומיצין" ו"וזלין אינטנסיב קאר" ועוד.. שגם לא עלו בהצלחה, פשוט התיאשתי כבר, מנסה כמה שפחות להתגלח, (עד כמה שזה נשמע ונראה מוזר לא אוהבים את זה בעבודה)..., פשוט התיאשתי כבר לגמרי, הודה לך מקרב לב על כל חוות דעת, לשיפור, הקלה ,כיוון והילחמות בתופעה זו, ו..שוב מצטער העומס.

10/07/2008 | 00:24 | מאת:

קצת קשה להתייחס מבלי לראות את העור. כמה דברים- היקומיצין היא משחה המכילה קורטיזון, לא מציעה למרוח מעל כמה ימים. לגבי טיפול, התיאור שלך מתאים לבעיה שנקראת רוזציאה rosacea. הטיפול במחלה זו הוא על ידי אנטיביוטיקה מקומית במשחות או אנטיביוטיקה בכדורים דוגמת מינוצין או רואקוטן במינון נמוך.