ויטיליגו

דיון מתוך פורום  רפואת עור

04/07/2008 | 10:07 | מאת: ענת

לפני קצת יותר מחודש שמתי לב לכתמים לבנים בפנים. לאחר התייעצות עם מס' רופאים אכן התבשרתי כי מדובר בויטיליגו. למזלי הגדול אני בעלת עור בהיר אך אני מרגישה שהמחלה מתפשטת. התחלתי שימוש במשחת האלידל בהמלצת רופא עור כמובן. אני רוצה לציין כי לפני שלושה חודשים בערך הייתה לי אלרגיה נוראית שנמשכה יחסית זמן רב ובהמלצת רופא השתמשתי במשחה שנקראת אלקולם. הרופא הזהיר אותי כי שימוש מעל שבוע במשחה יכול לגרום להזדקנות העור. עשיתי במשחה שימוש במשך שלושה ימים. בדיוק באזורים שהייתה לי האלרגיה ומרחתי את המשחה שם התגלו לי הכתמים הלבנים. השאלה שלי היא האם יכול להיות קשר בין משחת האלקולם לבין הופעת הויטיליגו בדיוק באזורים אלו? האם מישהו יודע או מכיר מישהו שחלה בויטיליגו והשתמש במשחת האלידל והגיע לתוצאות? אני נורא רוצה לשמוע חוות דעת ולנסות קצת להתעודד למרות שאני יודעת שמדובר במחלת חשוכת מרפא. תודה ענת

04/07/2008 | 14:38 | מאת:

ויטיליגו יכולה להתבטא בשלביה הראשונים בשלב דלקתי שנראה כמו אקזמה, רק אחר כך באים הכתמים הלבנים. בחלק מהמקרים לא רואים את השלב הראשוני אלא רק את הכתמים הלבנים. אלידל היא תרופה טובה לטיפול בויטיליגו, אפשר לשלב את הטיפול עם חשיפה מתונה לשמש לפי גוון העור הבסיסי שלך ובהתאם להוראת רופא/ת העור שלך.