דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

04/07/2008 | 02:08 | מאת: מירב

אני סובלת מדרמטיטיס בידיים מלווה בשלפוחיות קילופים קשים וגרד. משתמשת תקופה ארוכה במשחה אלוקום וזה מחזיק מעמד רק לזמן קצר. מרגישה שמצבי רק מתדרדר ורופאי העור לא מצליחים להתגבר על הבעייה.. האם יש באפשרותכים לעזור בייעוץ? אני רוצה לציין שאני אחרי לידה וכבר לא מניקה. מירב.

04/07/2008 | 14:42 | מאת:

חשוב מאוד להמנע מחומרי ניקוי, סבונים וכד'. יש מקרים שבהם האקזמה בידיים היא ביטוי לרגישות לניקל ואז יש להמנע מחומרים המכילים ניקל וגם ממוצרי מזון המכילים ניקל כמו פטריות, תירס ועוד. ממליצה לעשות טסטים לגבי אפשרות של רגישות לניקל (במרפאת עור או אלרגיה) ואם יש רגישות, לנסות לבצע דיאטה דלת ניקל. תקבלי הדרכה בעקבות תוצאות הבדיקה. מריחת אלוקום לאורך זמן- יותר משבוע שבועיים רצופים אינה בריאה, זה יכול לגרום להתפתחות זיהומים אפילו פטריה. צריך לבדוק אם אין לך פטריה כי אז הטיפול באלוקום רק גורם עוד נזק.