גירודים כתוצאה מאלרגיה לקרם?

דיון מתוך פורום  רפואת עור

30/06/2008 | 23:02 | מאת: ל

שלום, אני בן 16 , לפעמים, כשחם לי, או עושה פעילות ספורטיבית כלשהי, כשאני חשוף הרבה לשמש, או כשאני עושה אמבטיה חמה במיוחד, קורה לי שאני מתחיל להתגרד בכל הגוף ובעיקר בראש. אני חושב שיש לזה קשר הדוק מאוד לקרם לחות שאני שם בשיער כל יום. הגירודים החלו רק אחרי שהתחלתי להתעסק עם עיצובי שיער ופנים. ובתקופה שעשיתי החלקה( וגם אז הייתי משתמש בקרם), הגירודים האלו היו הרבה יותר גרועים ממה שהיום. הם אמנם נחלשו עם הזמן, אבל עד היום אני משתמש בקרם, ועד היום אני ממשיך להתגרד. גם בתקופה שהייתי עושה פנים ולא חופף יומיים-שלושה, הייתי מתגרד כשהיה חם לי. יכול להיות שאני אלרגי לדברים כאלה? פשוט אני לא מצליח למצוא הסבר אחר לתופעה הזאת...

02/07/2008 | 14:41 | מאת:

אלרגיה לקרמים מכל סוג ולתכשירי שיער היא תופעה יחסית נפוצה ואכן גורמת לגרד. זה עם הזמן יכול גם להחמיר!!!! במקרים של חשד לאלרגיה מסוג זה, נקרא CONTACT DERMATITIS או דלקת עור אלרגית ממגע, ממליצים להפסיק את הקרמים לחלוטין לתקופה של כשבועיים- חודש. אם אין לך תופעות, סביר להניח שזה באמת הקרמים. אפשר גם לפנות למומחה לאלרגיה או למרפאת עור ולבצע טסטים מיוחדים.