אקנה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

28/06/2008 | 23:20 | מאת: סיגל

אני בת 37. לפני חודש התחיל לי אקנה, בעיקר באזור הסנטר, הרקות וקצת במצח. כבר מגיל צעיר סבלתי מאקנה: אך רק בצבא טופלתי באנטיקיוטיקה. לאחר מכן, במשך שנים, לקחתי גלולות למניעת הריון, בעיקר בגלל הסיבה הזאת. עכשיו, בגילי המתקדם, אינני לוקחת יותר גלולות והאקנה חזר! אני חסרת אונים, הדבר פוגע בי ובמצבי הנפשי. אני לא יודעת מה לעשות. אינני רוצה לקחת גלולות שוב וטיפול ברואקוטן לא בא בחשבון כי אני מרכיבה עדשות מגע. מה עליי לעשות?

29/06/2008 | 23:07 | מאת:

אקנה יכול להיות גם בגיל 37 , זה אמנם לא שכיח כמו בגיל ההתבגרות אך קיים. לפי העובדה שהפסקת גלולות גרמה להתחדשות האקנה ייתכן שיש חוסר איזון הורמונלי שגורם לכך. מציעה להתייעץ גם עם הגניקולוג. אם אי אפשר לתת יותר גלולות או שאת לא רוצה אפשר לטפל באנטיביוטיקה מקומית או בכדורים (לדוגמא מינוצין) ואם זה לא עוזר אפשר לטפל ברואקוטן גם אצל מרכיבי עדשות. זה דורש יותר תשומת לב בטיפול בעדשות, אך אפשרי. יש טיפול נוסף שיעיל והוא טיפול במנורה כחולה, יש מכונים רפואיים שעוסקים בזה.