נקודת חן אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עור

16/06/2008 | 21:28 | מאת: דודי

שלום . בני כיום בן 11.5 חודשים והוא נולד עם נקודת חן על ירך שמאל . בביקור הראשון אצל רופא עור נמסר לנו לחזור ולבדוק אותה בכל שנה ובכל זאת לפניי כחודשיים ביקרנו אצל רופא עור מומחה והיא ממליצה לנו להוריד אותה ולפי מה שהבנתי מרופאת הילדים שלנו היא אמרה לנו שהתהליך כרוך בהרדמה מלאה והאמת שזה נשמע קצת מסוכן . שאלתי היא מה הם הסיכונים שקיימים , האם תישאר צלקת וביזה גיל ממולץ לעבור תהליך שכזה ? תודה מראש דודי

17/06/2008 | 23:19 | מאת:

בגיל כזה אכן הסרת נקודת חן מהעור כרוכה בהרדמה כללית. לגבי הצורך בהוצאת הנגע, זה תלוי בגורמים רבים, אחד העיקריים הוא גודל הנגע. אם הנגע לא נראה חשוד לרוב מקובל לבצע מעקב של בדיקת רופא עור בלבד אחת לחצי שנה-שנה ואז להוציא את הנגע בגיל 12- בגיל כזה אין צורך בהרדמה כללית, כי הילד משתף פעולה.