ACTINIC DERMATITIS

דיון מתוך פורום  רפואת עור

11/06/2008 | 18:24 | מאת: אורנית

לאחר פגישה אצל רופאת העור הובחן אצלי פריחה וגרדת באזור הידייים ובאזור החזה עליון ליד הגרון.האבחנה אקטיניק דרמטיטיס הרופאה ציינה שעליי למרוח כל החיים משחה ובנוסף קרם הגנה השאלה שלי היא האם זה מסוכן והאם זה עלול להתפשט לי אודה לכם מראוש על התשובה

15/06/2008 | 22:50 | מאת:

אקטיניק דרמטיטיס הוא שם כללי לדלקת עור שנגרמת כתוצאה מקרינת השמש. במצבים כאלה יש להמנע מחשיפה לשמש. התפרחת לרוב מופיעה באיזורים שלא מוגנים מהשמש- פנים, מחשוף, צוואר, ידיים. בחלק מהמקרים מקובל לבצע ביופסיית עור לבירור התפרחת וגם בדיקות דם.

18/06/2008 | 10:42 | מאת: ORANIT

האם המחלה הזאות מוכרת בביטוח לאומי .למתן קיצבת נכות עקב מוגבלות לחשיפה בשמש