למנהלי הפורום

דיון מתוך פורום  רפואת עור

14/05/2008 | 19:30 | מאת: אייל

שלום רב אני סובל זמן רב וממושך (בהפוגות) משפשפת במיפשאות, ודווקא לפני שירותי הצבאי (משהו כמו 10 שנים וכמעט כל שנה). לא יודע איך נידבקתי ו/או קיבלתי את זה בכלל מכיוון שהנני שומר מאז ומתמיד על הגיינה גבוהה ככל הניתן. גם מתקלח (בקיץ בד"כ פעמיים ביום) בסבונים הגיינים מיוחדים (אקטי-סופ) וכדומה. אך חשוב לציין שאני עוסק בפעילות גופנית, גו'גינג וכדומה. השנה קיבלתי 2 כדורים לראשונה בחיי למקרה זה (אני אנטי-כדורים) לשבועיים ובאמת עד לרגע זה השפשפת נעלמה. 1.האם ישנו פיתרון יחודי וסופי להעלמת תופעה חוזרת זו מחיי? 2.והאם ישנם תכשירים למניעה (חוץ מטלק) כגון ספריי, לפני פעילות (ולתקופת הקיץ שזה מתפתח בד"כ)? תודה מראש, הנכם עושים שירות מעולה.

17/05/2008 | 23:08 | מאת:

שפשפת יכולה להיגרם מכמה סיבות- שפשוף מכאני, רגישות של עור הקפלים לסבונים, פטרת ועוד גורמים פחות שכיחים. קיבלת טיפול בכדורים, ככל הנראה כדורים נגד פיטריות, והתופעה נעלמה. אם כך השפשפת אצלך כנראה נגרמת עקב פטריה (די שכיח). ממליצה לך להמשיך ולמרוח קרם נגד פטריות (אפשר גם ללא מרשם). בנוסף כדאי להמנע מרחצה מוגזמת עם סבון כי סבון משנה את החומציות של העור וגורם לרגישות יתר לזיהומים פטרייתים.