הרפס סימפלקס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

28/04/2008 | 09:12 | מאת: גילה

אני סובלת מהתקפים די תכופים של הרפס סימפלקס בשפתים למרות שאני נזהרת משמש רוחות וכדומה. חיי נהפכו לקשים עקב ההתקפים התכופים כולל שפתיים נפוחות ,בלוטות לימפה מוגדלות בלסת,הפסד ימי עבודה עקב מראה לא אסתטי ועוד. הבנתי שניתן לקבל טיפול מונע בצורת כדורים במינון נמוך על בסיס יומי. שאלותיי הן: 1.האם הטיפול אכן יעיל למניעת התפרצויות? 2.האם מדובר בכדורי ולטרקס או זובירקס ומה המינון המומלץ? 3.האם במשך הזמן הכדורים מאבדים מיעילותם עקב זה שהנגיף מפתח עמידות נגדם?ואז מה עושים? 4.האם יש בעיה בטיפול כזה במידה ואני מניקה? תודה מראש

01/05/2008 | 17:49 | מאת:

הטיפול יעיל בהחלט ומומלץ במקרה כמו שלך .אכן מדובר בזובירקס בדרך כלל כדור אחד ביום .בדרך כלל אין הטיפול מאבד מיעילותו .לא צריכה להיות בעיה בהנקה .