גירוי עור פנים אדום ומחוספס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/04/2008 | 10:45 | מאת: אלינור

בני בן חצי שנה עור פנים אדמדם ומגורה הוא מגרד הרבה את הפנים האם זו מחלה ? והאם זה יעבור עם גדילתו של התינוק

25/04/2008 | 15:04 | מאת: שרית

לפי התאור יכול להיות אטופיק דרמטיטיס אך עלייך לאבחן את המצב בבדיקת רופא עור או רופא ילדים . במקרה שכך הם פני הדברים ? לרופא לא יהא מה להציע לך מעבר לאלוקום שזו מחה סטירואידית כי שאר המשחות הלא סטירואידיות לא עובדות ( אלילדר פרוטופיק ) יעילות מאד חלקית ולאחר כ 10-15 מריחות הן מפסיקות להשפיע ואני אומרת את זה מנסיון חד משמעי גם של אמהות אחרות. הכי חשוב , אל תמהרי למרוח כל משחה סטירואידית בכל שם שהוא. זו העיצה הכי גדולה. רק בריאות - שרית

25/04/2008 | 20:49 | מאת:

עור פנים אדום בתינוק בגיל חצי שנה יכול להיות מסיבות שונות. הסיבה הכי שכיחה היא יובש או גירוי חיצוני. בתינוקות כאלה יש להמנע לחלוטין מניגוב עם מגבונים לחים מכל סוג, להמנע מסבון נוזלי מכל סוג. לעיתים יש רוק שנוזל מהמוצץ ו'נתקע' בין המוצץ לעור ואז גורם לאדמומית. רצוי לנטרל את כל אחת מהסיבות האלה, אם עדיין ממשיך אפשר לנסות קרם לחות בשם צטומקרוגול. אם עדיין ממשיך- לפנות לרופא/ת עור.

02/05/2008 | 05:42 | מאת: avi

היי לא חייבים טיפול בסטירואידים ונזקיהם אפשר גם אחרת. מומלץ לך להכנס לאתר מחלות עור אלטרנטיבי המצורף כאן . הוא מקבל בצפון ובתל אביב . האתר : http://www.ramimor.co.il/ כאן קישור לדוגמא . http://www.ramimor.co.il/category.asp?catcode=131