פריחה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

29/02/2008 | 08:21 | מאת: טובה

שלום רב, מזה מספר חודשים אני סובלת מפריחה במספר איזורים בגוף. זה החל בזרועות וכעת הפריחה בפנים. ובשבועיים האחרונים אף העפעפיים מתנפחים למספר ימים. רופאה מומחית לאלרגיה מבי"ח בלינסון אבחנה זאת כ contact dermatitis והפנתה אותי למבחן מטלית. במהלך החודשים האחרונים אני מטופלת במשחת אלוקום לפנים וכאשר הפריחה היתה בזרועות טופלתי בעזרת משחת אפלומיצין. לפני יומיים הייתי אצל רופא עור חדש בקופ"ח אשר אמר לי כי סביר להניח שלא נוכל לדעת למה אני אלרגית ומבחן המטלית לא יוכל לעזור, אך שלח אותי לבדיקות דם כלליות. רוב הבדיקות תקינות לחלוטין אולם בבדיקת ה"פריטין" התגלה כי יש לי אחוז נמוך של המרכיב בדם והתוצאה היא 6.9. האם ייתכן והפריחה שתוקפת אותי קשורה לרמת הפריטין בדם? חשוב לציין כי לפני כחצי שנה עברתי הפסקת הריון של תאומים (אני בת 41) עקב בעיה בנוגדני הקרישה (לאחר דיקור מי שפיר) והתגלו אצלי שרירנים לא קטנים ברחם. בנוסף, לפני חמש שנים עברתי ניתוח לשיקום הקרסול - לאחר פציעה - ובניתוח הורכבו לי ברגים ופלטינה. האם יש אפשרות שהגוף פיתח אלרגיה למתכות הנמצאות בתוכו? הפריחה בפנים מטרידה אותי ביותר, ובמיוחד העובדה כי היא כעת גם מופיעה בעיניים מה שגורם לי להפסיד ימי עבודה כי עיקר עבודתי הוא בקבלת קהל. תודה רבה

29/02/2008 | 14:59 | מאת:

לא נראה שיש קשר לפריטין. הפריטין מייצג את מחסני הברזל בגוף, ייתכן שיש לך חסר ברזל עקב דימומים כרוניים מהשרירנים. ממליצה לך לברר את הנושא עם רופא המשפחה ורופא נשים. לגבי הפריחה שלך, ממליצה לך לבצע בהקדם תבחיני מטלית מלאים. זו בדיקה חיונית לצורך בירור התפרחת שלך.