חורים באוזניים - רגישות איומה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

09/02/2008 | 19:03 | מאת: מיקי

שלום רב, אני בת 33. בגיל 10 לערך, ניקבתי חורים באוזניים. מהר מאד נהיה לי זיהום מלווה כאב, מוגלה ואודם. כך זה נמשך לסירוגין עד שהתייאשתי והורדתי את העגילים. החורים נסתמו ואחרי מספר שנים ניסיתי שוב את מזלי - ניקבתי שוב, ושוב הסיפור חזר על עצמו. השתדלתי תמיד לענוד עגילים מזהב 14K. כעת, שוב אני ללא עגילים מספר רב של שנים. אני כ"כ רוצה לענוד עגילים! שמעתי שיכול להיות שטיטניות לא יגרום לי לדלקת. האם יש סיכוי כזה? ובכלל - האם יש משהו לעשות כדי שאוכל לענוד עגילים מבלי לסבול מזיהומים, כאב, נפיחות, מוגלה וכו'...? אודה על תשובתך.

18/02/2008 | 17:06 | מאת:

ייתכן שאת סובלת מרגישות יתר לניקל. אפשר לאבחן זאת על ידי טסטים שמבצעים במרפאות עור או במרפאות אלרגיה. אם אכן יש רגישות לניקל, מומלץ לענוד עגילים מזהב מעל 21 קראט (פחות מ21 קראט מכיל ניקל) וגם את החורים לבצע על ידי עגילים שלא מכילים ניקל. כדאי לברר לפני כן במקום בו את מבצעת את החירור ולוודא שהתכשיטן הוא איש מקצוע שיודע עם איזה חומרים הוא עובד.