אקזמה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

04/02/2008 | 14:05 | מאת: עידן

שלום , אני מזה שנה סובל מדיסידרוטיק אקזמה בכף יד שמאל. במהלך השנה כל פעם שהתפרצה האקזמה טופלתי בקורטיזונים למיניהם, אנטיביוטיקה ומשחות (בטקורטן,נרידרם,דרמובט). אני סובל מאסטמה קלה, ולשתי אחיותי יש אטופיק דרמטיטיס. כל פעם שאני מטופל במשחות ובכדורים האקזמה עוברת( לא לגמרי אף פעם) אך אחרי שבוע שבועיים שוב הכל חוזר. בינתיים שוב התפרצה לי האקזמה ואני כרגע מטופל בנרידרם ודרמקול. משבוע הבא אני אתחיל פוטוטרפיה (פובה אני חושב קוראים לזה בעגה מקצועית). רציתי לדעת האם הטיפול הזה אמין והאם נחשב למסוכן ויכול לגרום לבעיות (סרטן עור וכ'ו). כמו כן אשמח לשמוע על דרכים נוספות לטפל בבעיה שלי , כי אני מיואש מזה כבר. נ.ב - בעוד חודש גם יערכו לי בדיקות אלרגיה תודה רבה

09/02/2008 | 19:24 | מאת:

הטיפול בפוטותרפיה בדרך כלל אינו מזיק, אם כי יש סיכון פוטנציאלי מסויים. קרני האור בטיפול הם מסוג אולטרסגול. זהו אותו סוג של קרני השמש שיכול להוות גורם סיכון לסרטן עור. עם זאת אין מחקרים שהראו שטיפול פוטותרפי גרם לסרטן עור באלה שקיבלו אותו.