לד"ר פנינה שמש שלום

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/01/2008 | 13:49 | מאת: רמי

אני אחרי השתלת כיליה וניתוח הרניה בצלקת הניתוח ולאחרונה אני סובל מגירודים בצלקת הניתוח ובאזור הבטן הלכתי רופא עור ובבדיקה שערך הרופא לדבריו המחלה היא מחלת הקשקשת בלועזית זה ניקרא xeroziz ולדבריו עלי לקחת תרופה בשם דרמסליק קבוע מאחר ובאזור ישנם נקודות אדמומיות לשאלתי איזה מחלה זו xeroziz במה מדובר והאם עלי לקחת כל חיי את התרופה הנ"ל , בתודה מראש,

26/01/2008 | 18:22 | מאת:

XEROSIS זהו ביטוי המתאר יובש של העור, זו לא מחלה. יובש של העור מוחמר על ידי שימוש בסבונים נוזליים, חשיפה מוגזמת לקור או למזג אויר יבש. הטיפול הוא המנעות מהגורמים המחמירים וטיפול בקרם לחות. דרמסילק הוא קרם לחות.