שפשפת כרונית -גבר+++++++++++++++++++++

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/08/2006 | 09:52 | מאת: אלי

גבר בן 50 גובה בינוני לאחרונה השמין ,הגיע ל120 ק"ג,מזה חודשיים -2 כתמים אדומיםמ 2 צידי המפשעה,קוטר אליפסה 10 ס"מ,רצון לגרד... כתמים כרוניים-עלול להשאר לתמיד? וטיפול שכיח מהו והאם יעיל? תודה מראש להתייחסות.

06/08/2006 | 19:00 | מאת:

הכתמים האדומים יכולים להיות דלקת הנובעת משפשוף יתר וחוסר אוורור בגלל עודף המשקל, לעיתים מצטרפת לתמונה גם פטריה. הטיפול מתחיל במניעה- לאוורר את המקום ולייבש אותו כמה שניתן, להמנע משימוש בסבונים חזקים. ניתן למרוח קרם המכיל חומר נגד פטריות. אם לא עובר לפנות לרופא עור. כמובן שמומלץ להכנס לתוכנית מבוקרת של ירידה במשקל.