פצעים בשפתיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

08/11/2007 | 12:10 | מאת: דרור

שלום רב במהלך שינויי מזג האויר צצים לי פצעים בשפתיים שנדמה לי כי אלה פצעי קור כל פעם שאני רוצה לאכול זה כואב ואני שם וזלין הבעיה היא שזה לא פותר לי את הבעיה האם ניתן להשתמש במשהו אחר ואם כן אז במה? תודה מראש

09/11/2007 | 09:54 | מאת:

פצעים בשפתיים בחשיפה לקור יכולים להיות על רקע זיהום וירלי של הרפס. זה וירוס מאוד שכיח ש'אוהב' לצאת בתנאים של יובש, קור, שמש, חום פנימי או מתח נפשי. הטיפול היעיל הוא בתכשיר שנקרא זובירקס בקרם או במקרים מסויימים בכדורים. כדי להמנע מהרפס יש להגן על השפתיים מתנאי מזג האויר על ידי מריחת משחה מגנה. עליך להבדק על ידי רופא/ת עור כדי לאבחן האם אכן מדובר בהרפס.