יבלות רגל

דיון מתוך פורום  רפואת עור

31/08/2006 | 13:41 | מאת: לאה

שלום, יש לי כבר מספר שנים יבלות בכף הרגל, אחת מהן בראש בוהן, קצת נכנסת מתחת לציפורן. הייתי מספר פעמים אצל רופאי עור ובעזרתם ניסיתי לשרוף אותן עם חנקן נוזלי, וכן להשתמש בתכשיר שאמורים למרוח על הרגל, הוא מתייבש ואז מקלפים אותו (אמור לקלף את עור כל פעם קצת). אני לא מצליחה להיפתר מהיבלות האילו. מה ניתן לעשות עוד? זה מטריד אותי מאוד גם מבחינה אסטתית - אינני הולכת עם סנדלים אלא רק עם נעליים סגורות במשך כל הקיץ.... תודה, לאה.

09/09/2006 | 18:55 | מאת:

לאה שלום, יבלות בכף הרגל הן אכן מטרד ולרוב נדרשים טיפולים רבים, חוזרים ולאורך זמן רב. אני מניחה שמדובר ביבלות וירליות. לעיתים טיפול בלייזר עוזר, קופות החולים מפנות רק אם יש הוכחה שלא היתה תגובה לטיפולים קודמים. טיפול נוסף שעוזר הוא כמה מפתיע- היפנוזה. יש רופאי עור בודדים העוסקים בכך. אני רוצה להוסיף מנסיון של מטופלת שלי שכלום לא עזר לה- חיזוק מערכת החיסון על ידי תוספי מזון למטרה זו, אני לא זוכרת את השם. התענייני בפורום מתאים. בהצלחה דר' פנינה שמש מומחית ברפואת עור ומין. מומחית ברפואת עור ומין.