לד"ר פנינה שמש

דיון מתוך פורום  רפואת עור

23/08/2006 | 16:06 | מאת: ליה

שלום רב, לפני חודש הייתי בים המלח ונכנסתי לבריכת ים המלח במלון קיסר, ולאחר שיצאתי ממנה הפנים שלי היו אדומות מאוד, כמו כוויה, ולא הייתי בשמש אלא בצל, מרחתי מייד אלוורה וזה עבר אחרי שעה בערך. ביום שבת הייתי בים בתל אביב, ומרחתי קרם הגנה וכאשר יצאתי מהים הייתי אדומה פחות מים המלח אבל עדיין אדומה, שמתי אלוורה וזה לא עזר. למחרת קמתי עוד יותר אדומה והרופאה נתנה לי אהיסטון. למחרת קמתי עם פצעונים לבנים בשפם ובסנטר והייה לי עור מחוספס עם כתמים כהים בפנים ובצוואר.היום יום רביעי והמצב השתפר, אני עדיין מחוספסת ומוכתמת אבל פחות והפצעונים עברו. האם יכול להיות שאני אלרגית לים? לא מרחתי שום דבר חדש על הפנים. לקחתי כדור אדוויל ביום שישי ושבת אבל כשהייתי בים המלח לא לקחתי. האם יכול להיות שזה התקף סבוריאה? לפי מה שקראתי באינטרנט התיאור מתאים אבל אף פעם לא היה לי דבר כזה. הקוסמטיקאית שלי המליצה לי על סבוקלם-קרם לחות והשתמשתי בו שבוע לפני מה שקרה, היא אמרה שהעור שלי קצת אדמומי והקרם הזה יכול לעזור לי. מה דעתך?

30/08/2006 | 01:54 | מאת:

ליה שלום, אני רוצה לעזור אך סיפור המחלה שלך מורכב ודורש בדיקת רופא/ת עור. ייתכן שיש רגישות לקרינת השמש, למי הים, או רגישות לאחד מהקרמים שאת מורחת (אפילו שהם קבועים אצלך). ייתכן שיש מתח נפשי המחמיר את התופעות. לסיכום, מגיעה לך הערכה רצינית אצל רופא/ת עור. בברכה, דר' פנינה שמש מומחית ברפואת עור ומין