אקנה פתאומית בגיל 29

דיון מתוך פורום  רפואת עור

23/08/2006 | 09:59 | מאת: ענבל

שלום, אני בחורה בת 29, ילדתי לפני כשנתיים, לא נוטלת גלולות. לאחרונה הופיעו לי המון פצעים מוגלתיים באזור שבין הלסת ללחיים, חשוב לציין שאינני סובלת או סבלתי מאקנה בעבר. החשד הוא כי הפצעים הופיעו כתוצאה משימוש במייק-אפ חדש שכנראה לא התאים לי. כרגע אני מטופלת בג'ל אדפרין ואקנתרים ובנוסף הרופאה המליצה לשטוף את הפנים הסבון מוצק לעור שמן של (NEUTRUGINA). עברו כשלושה ימים מאז הטיפול וכל האזור נורא התייבש ומתקלף, 1. האם להמשיך בטיפול למרות היובש והקילוף?? 1.לאחר מריחת האקנתרים העור נורא צורב ומגרד למשך כחצי שעה, האם זה נורמלי? 2.איך אוכל להמנע מהשארות של סימנים על הפנים? 3.האם יתכן כי התופעה הורמונלית, האם את ממליצה לעשות בדיקת הורמונים? מצפה לתשובתך תודה רבה, ענבל

30/08/2006 | 01:39 | מאת:

ענבל שלום, אקנה באיזור הסנטר בגיל 29 ייתכן על רקע חוסר איזון הורמונלי, האם המחזור סדיר? אך מצד שני ייתכן גם על רקע שמוש במייק אפ 'כבד' מדי. הטיפול שקיבלת מתאים אך ייתכן שמייבש לך יותר מדי את העור. אם לאחר שבוע- שבועיים של טיפול עדיין יש תלונות של צריבה וקילוף חזק - אז יש מקום לשינוי. בשלב ראשון מציעה להוריד את כמות האדפרין, תמרחי חצי ממה שאת מורחת. בנוסף השתמשי פחות בסבון המייבש- פעם ביום מספיקה. אם למרות השינויים עדיין יש בעיות- פני לרופא/ה לגבי סימנים מהפצעונים- המנעי מחיטוט ו'פיצוץ' של הפצעים, מרחי מסנן קרינה בשעות היום. האם יש צורך בבירור הורמונלי? קשה לי לקבוע ללא בדיקה. התייעצי גם עם הגניקולוג שלך. בברכה, דר' פנינה שמש מומחית ברפואת עור ומין