סבוריאה החמרה מטיפול בסטירואידים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

03/08/2006 | 06:23 | מאת: שיי

שלום רב אני סובל מסבוריאה כבר הרבה זמן. אני חש כי לאחר מריחת סטירואידים שנאלצתי בעל כורחי הסבוריאה הוחמרה אם לא אגזים אומר הוכפלה. תחילה היתה החמרה מאלוקום שהגביר לי את ההתפרצויות ואח"כ היתה החמרה ממשחה סטירואידית אחרת ( טבעקוטן ). ברצוני לשאול האם מצב זה נורמלי והאם רופא העור שמנפיק את המרשם לא יודע מכך. הפנים שלי במצבי העכשוי ( הסבוריאה ) במצב חמור כמו שלא היו מעולם. אלידל אגב ומשחות אחרות לפטריות בכלל לא מזיזים לסבוריאה. אשמח להתייחסות. תודה שיי.

04/08/2006 | 15:07 | מאת:

משחות סטרואידיות יש למרוח על הפנים רק לתקופה קצרה וקצובה של ימים פעם בכמה זמן. סבוריאה היא מצב כרוני ואם כבר מטפלים בסטרואידים זה רק במצבי 'חירום' ולימים בודדים ולא כטיפול כרוני. מריחה ממושכת של סטרואידים יכולה לגרום לתופעת לוואי של אדמומית קבועה ואפילו נימי דם, ייתכן שזה מה שיש לך. גם במצב זה ניתן לטפל, לפעמים על ידי כדורים. במצבי סבוריאה קשים לעיתים אנו מטפלים בכדורים אם יש צורך בכך.

20/09/2006 | 06:27 | מאת: מיכל

היי הטיפול הכי יעיל לסבוריאה הוא באחד מתוך 3 הקרמים מסוג סבורם שפיתח רמי מור ובאמת שניסיתי הכל . האתר של רמי מור למחלות עור http://www.ramimor.co.il/ לדעתי זה קרם מהפכני שאין לו מקביל ולמזתי שתיים מתוך השלושה התאימו לי באופן מדהים. היום הפנים חלקות בלי אודם ובלי קילוף שמיררו את חיי כל חורף וגם בתקופות המעבר ברוך בשם שלא צריכה למרוח סטירואידים שהנזק שלהם פשוט נורא והציבור לא יודע . נכון שהוא עולה כסף אבל עדיף על הוצאות קטנות ולא תורמות הוא שולח בדואר למי שגר רחוק כי מקבל בקרית אתא חשוב לי לתרום את המידע הזה מתוך היכרות את הסבל הכרות בתופעה. בהצלחה מיכל