גירודים בשוקיים (בעיקר בחורף)

דיון מתוך פורום  רפואת עור

23/02/2007 | 17:30 | מאת: רן

שלום! אני בן 45. תופעה שחוזרת מידי חורף: גירודים חזקים בשוקיים. הגירודים "מתעוררים" במיוחד במקלחת מים חמים מאד. השנה הגירודים עלו לצידי הבטן (כל מקומות הגירוד סימטריים).

23/02/2007 | 19:56 | מאת: אמיל

קשה לומר מה הבעיה מבלי לבדוק ולאבחן את הבעיה. גרד לאחר מקלחת זוהי תופעה די נפוצה. יכולה להיגרם ממס' סיבות כגון אלרגיה או אורטיקריה בגלל חשיפה למים, אלרגיה לסבון או שמפו, גם שטיפת הגוף יכולה לגרום לכך כי מוסר השומן הטבעי של העור בזמן הרחצה. בכל מקרה כדאי לגשת לאבחון אצל אלרגולוג (מומחה לאלרגיות) לצורך אבחון. אך בינתיים מה שאני כן יכולה להציע: להשתדל להתנגב כמה שפחות ובמקום זאת להטפיח קלות את המגבת על הגוף, שימוש בסבונים בעלי לחות (ללא בושם) כאשר העור עדיין לח אחרי הרחצה. יחד עם זאת ניתן באמצעות שמנים מיוחדים לעזור , מסכות לחות טובות ולהימנע מסבונים. אני ממליצה לך על פורמולות המכילות קלנדולה או לבנדר ובכלל לאמבט ניתן להוסיף שמנים כגון שקדים, חוחובה וכו'. לבריאות מיכל לזרוביץ

24/02/2007 | 23:31 | מאת: שרון

נכנסתי לכאן בדיוק מאותה הסיבה של גירוד בילתי ניסבל בשוקיים שברגליים....אני סובל מזה למעלה מחמש עשרה שנה ורק בחורף ובמיוחד אחרי מקלחת. המקומות שמגרדים ממש נראים אדומים ,העור מעט נפוח ויבש במיוחד במקומות אלה.אף רופא עור לא נתן לי תשובה ופיתרון לבעיה..בכל חורף אני מייחל לקיץ .ניסיתי אין ספור שמנים,קרמים לעור ומה לא...הדבר היחיד שבאמת מקל ועוזר זאת משחה מתוצרת צרפת שנתקלתי בא בסופר פארם בשנה שעברה שמורכבת משיבולת.היא נקראת A_DERMA .אם אני מקפיד למרוח פעמיים ביום אני כמעט ולא מתגרד וגם העור נראה יותר טוב.אבל את המקור של הבעיה עדיין לא מצאתי

28/02/2007 | 23:45 | מאת:

גרד בחורף באיזור השוקיים ולעיתים באיזורי עור אחרים מתעורר לרוב עקב יובש בגלל תנאי האקלים והירידה בלחות. מומלץ לשמן את העור על ידי תחליבי לחות או שמן גוף (נבט חיטה, שקדים ועוד). רצוי להמנע מסבון מוגזם באיזורים שמגרדים. יש כאלה שמסתדרים רק כאשר מפסיקים לחלוטין שימוש בסבון.