עור שומני מאוד

דיון מתוך פורום  רפואת עור

18/08/2006 | 13:02 | מאת: ליאור

ד"ר שלום, יש לי עור מאוד שומני בפנים, במיוחד באף ובקרקפת, זה התחיל בתהליך ההתבגרות והחמיר במשך הזמן, היום אני בן 24. זה חוסם את הנקבוביות שלי בקרקפת לכן אני צריך לחפוף בכל יום ויש הרבה נקודות שחורות ושומנים באף ויש הרבה שומן על העור למה זה קורה? והאם זה מראה על בעיה אחרת? תודה

19/08/2006 | 09:52 | מאת:

עור שומני הוא תכונה של העור כמו הצבע שלו. לעיתים נדירות נגרם בגלל תרופות מסויימות או חוסר איזון הורמונלי. אם אתה לא לוקח תרופות ואם באופן כללי אתה בריא, אז יש לטפל בקרקפת על ידי חפיפה כל יום עם שמפו לשיער שמן, ניתן להוסיף לזה שמפו רפואי לחפיפה פעמיים בשבוע (קבל המלצה מרופא העור). לפנים- רחצה פעמיים שלוש ביום עם סבון פנים לעור שמן, יש הרבה סוגים ולרוב זה יעיל.

19/08/2006 | 10:57 | מאת: ליאור

תודה על התשובה. אני לא לוקח תרופות, מה זה חוסר איזון הורמונלי? איך אפשר לבדוק אם יש לי ולטפל במידה ויש לי?