התרופה :אלידל - האם מסרטנת ?

דיון מתוך פורום  רפואת עור

12/08/2006 | 15:10 | מאת: אמא מודאגת

בני בן ה- 3 סובל מאטופיק דרמטיטיס , קיבל מרופא העור את התרופה אלידל . השתמשנו בה כ- 3 שבועות והיה שיפור משמעותי בעור והיה נראה שאנחנו על דרך המלך . הפסקתי את השימוש בה מיד כששמעתי שישנם ספקות לגבי המשחה ושפורסמו מחקרים על כך שיתכן והיא מסרטנת !!! האם יש אמת בדברים ? האם המשחה בטוחה לחלוטין לטיפול בילדים קטנים ?

17/08/2006 | 18:04 | מאת:

אלידל מאושרת לשמוש כטיפול באטופיק דרמטיטיס בילדים מעל גיל שנתיים. אכן בניסויים על חיות נמצאה שכיחות יתר של סרטן בעיקר מסוג לימפומה ויש דיווחים של מקרים בודדים של סרטן בבני אדם, לא ברור אם מקרי או קשור לתרופה. יידרשו מחקרים של 10 שנים לפחות כדי לענות על השאלה האם מסרטן או לא. ה FDA הוציא אזהרה לגבי השימוש בתרופה לפני כשנה, הוא לא אסר את השימוש. ההמלצה היא לתת את התרופה לזמן מוגבל וברגע שהבעיה נפתרת להפסיק. יש לתת את התרופה רק כאשר טיפולים סטנדרטיים אחרים לא הועילו. אני מאמינה שהרופא שנתן לכם את התרופה עשה זאת. אני גם נותנת את התרופה אך בהגבלות הראויות עד שהנושא יתברר סופית.