טיפים לבית ושחיקת סחוס בברכיים

דיון מתוך פורום  פילאטיס

20/06/2006 | 13:35 | מאת: ליאור שניאור

שלום שושי, אני מאוד שמח משיפור חוזקם של שרירי הבטן שלך וכן מכך שאת נהנית משיעוריי. אתחיל בשחיקת הסחוס בברכייך ומשם אעבור לשאלה הראשונה... ברכיים- טיפ 1- בכל תנועה שבה משתתפת הרגל חשוב מאוד שלא לדחוס את הפיקה ולחשוב על הארכת עצם השוקה כך ש"תרצה" להינתק מעצם הירך ובכך ליצור מרווח במפרק הברך . פשוט, למנוע דחיסה מיותרת במפרק הברך. טיפ 2- היות ועומס רב מועבר לברכיים , אפילו בהליכה תמימה, מומלץ לחזק את השרירים העוטפים את מפרק הברך, שרירי הירכיים הקדמיים והאחוריים וכן שרירי השוקיים, ובכך להעביר עומס מהברך למקומות אחרים. טיפ 3 ואחרון- הברכיים בעיני הרפואה הסינית מייצגות בין היתר את הכליות... בדקי תפקודי כליות אם ברצונך להשקיע ולהגיע לריפוי מקסימלי... לגבי השאלה הראשונה- טיפים בבית: בשיטתו קרא ג'וזף ה. פילאטיס למרכז גופנו The Powerhouse . גבולות מרכז זה : § תקרה עליונה- שריר הסרעפת, שריר כיפתי/ קשתי התוחם את האיברים הפנימיים של הבטן מלמעלה. שריר נשימה מרכזי ועיקרי. § רצפה תחתונה- שרירי קרקעית האגן / רצפת האגן. השרירים הטבעתיים, ניתן לדמותם כפקק בכיור שחובה עלינו לסגרו בכדי שלא תהיה נזילת מים מטה= צניחת איברים מטה. § גבול המרכז מלפנים- שריר ה"רחב בטני". העמוק ביותר מבין שרירי הבטן. כמעין חגורה העוטפת את גופנו ומייצבת את חוליות עמוד השדרה. שריר זה הוא שריר המופעל תמיד לפני כל תנועה שאנו מבצעים בגופנו, למשל, בהושטת זרוע לעבר חפץ שריר זה יופעל לפני התנועה הנ"ל בכדי לייצב את גופנו. § גבול המרכז מאחור- שרירי גב העמוקים ביותר והקרובים ביותר לעמוד השדרה, מתחברים לכל חולייה מאחור ומייצבים אותה בזמן תנועה בדומה לשריר ה"רחב בטני". יחדיו יוצרים שרירים אלו מעין תיבה עמוקה העוטפת את מרכז גופנו ואת עמוד השדרה ומייצבת אותו בזמן תנועה ושומרת עליו לבל ייפגע. בכל תנועה הנעשית בשיטת פילאטיס עלינו ליצור את מרכז הגוף הנ"ל ע"י תהליך נשימתי והפעלת שרירים נכונה בסדר נכון ובכך לבנות את ה-Powerhouse , רק אז, ניתן לבצע תנועה יעילה בגפיים העליונות, התחתונות, בחגורת הכתפיים ועוד... הסדר הנכון של התהליך בכדי ליצור מרכז גוף יציב וחזק הוא: 1. שאיפה דרך האף 2. לפני הנשיפה, כיווץ שרירי רצפת האגן, השרירים הטבעתיים 3. הכנסת הטבור פנימה לתוך חוליות הגב התחתון תוך כדי נשיפה דרך הפה 4. להשאיר את הטבור בפנים , לשאוף שוב ואז בנשיפה לבצע את התנועה הרצויה \ביביצוע התרגיל : כיווץ שרירי מטרה ( קרקעית אגן וטבור בפנים) 10 שנ' למשך 10 חזרות. משך האימון 10-15 דק' לפחות פעם ביום. התקדמות בתרגיל: 1.כיווץ של עד 60 שניות 2.הגדלת מס' החזרות 3.הארכת משך התרגול הכללי 4.מעבר למנחים בהם יש יותר עומס על עמ"ש 5.מעבר למנחים יותר פונקציונאליים כמו ישיבה/עמידה בצעו תרגיל זה תחילה בשכיבה כאשר כפות הרגליים מונחות על הרצפה והברכיים כפופות פונות לשמיים ורק לאחר מכן נסו לבצע זאת במנחים כגון ישיבה/ עמידה בהצלחה בביצוע התרגיל וניפגש בקאנטרי... ליאור

20/06/2006 | 16:44 | מאת: רוני פרי

ליאור יקר! מאחלת לך המון הצלחה בניהול הפורום החדש! כל הכבוד!!!!!! אני שמחה שנותנים יותר מקום ומודעות לשיטות התנועה המניעתיות והשיקומיות שרואות את הגוף כמכלול .... אולי תוכל לספר גם על שילוב שיטת הג'ירוקינסיס בשיעורי פילאטיס מזרון ועל היתרונות שיש בשילוב כזה... איתך לאורך הדרך רוני

20/06/2006 | 22:18 | מאת: שושי

שלום ליאור תודה רבה עבור הטיפים המוסברים באופן מדוייק - כמו שאתה מסביר בשעורים בקאנטרי - ההסברים חשובים כי כאשר אני מבינה תרגיל ומה התועלת - אז קל יותר לבצע את התרגיל באופן נכון. תמשיך כך הלאה - וכולנו נרוויח מזה - להתראות בקאנטרי - שושי

21/06/2006 | 09:52 | מאת: ליאור שניאור

רב תודות שושי, אשתדל להמשיך בדרך זו.... :)) ליאור

מנהל פורום פילאטיס