רצועות

דיון מתוך פורום  פילאטיס

20/11/2006 | 16:57 | מאת: תלמידת אנטומיה

שלום רציתי לבר לגבי הרצועות בברך: ANTERIOR POSTERIOR CRUCIATE LIGAMENT MEDIAL LATERAL COLLATERAL LIGAMENT. מה בדיוק תפקידן ומה קורה כאשר הן נקרעות? תודה.

22/11/2006 | 10:17 | מאת: ליאור שניאור

בוקר טוב, הרצועות הצידיות medial AND lateral collateral ligaments- תפקידן למנוע תזוזת יתר צידית כלפי חוץ או פנים של הפמור על גבי הטיביה או להיפך, החלקה לצדדים של הטיביה על גבי הפמור. הרצועה הצולבת הקדמית-ACL- תפקידה למנוע החלקה קדמית של הפמור על גבי הטיביה הרצועה הצולבת האחורית-PCL- תפקידה למנוע החלקה אחורית של הפמור על גבי הטיביה. ניתן לראות כי מפרק הברך הנו מפרק מאוד תנועתי ונדרש לייצוב אדיר של המון רצועות. ברגע שישנו קרע שלם של אחת הרצועות ניתן יהיה לחוש ב"giving way" של הברך- משמעותו הרגשה של כניעת הברך לעומסים הניתנים עליה ותחושת חוסר יציבות במפרק. המטופל לרוב יתלונן על כי הברך "התפרקה" לו ומיד חזרה למקום. לרצועות גם תפקיד פרופריוצפטיבי- משמע "תחושת הגוף" , הרצועות "מדווחות" לגוף ולמוח היכן ממוקם גופנו במרחב. הנך יכולה להרחיב את ידיעותיך ע"י חיפוש פשוט בגוגל... לכל רצועה שנקרעת ישנו סיפור שיקומי טיפה שונה אך זה כבר סיפור אחר מאשר תשובתי כאן... יום נפלא ליאור

מנהל פורום פילאטיס