שילוב שיטות

דיון מתוך פורום  פילאטיס

18/11/2006 | 21:25 | מאת: ירון

שלום ליאור.. אני מתאמן בפילאטיס כבר 5 חודשים וזה בהחלט שיפר לי את הכאביי גב.. ברצוני לחזור להתאמן באומנות לחימה שהתאמנתי בעבר שבה בסיס השיטה הוא שהגב נמצא במצב הלא ניטרלי שכמו בפילאטיס (ברכיים מכופפות במעט בטן פנימה ןכל האגן מסובב לפנים וע"י כך הגב נמצא במצב ישר) השאלה שלי אם תיהיה לי בעייה לשלב בין שתיי השיטות למרות זאת..? בתודה מראש ירון..

18/11/2006 | 22:37 | מאת: ליאור שניאור

שלום ירון, אני חושב שבבסיס שאלתך ישנה הנחה מוטעית, אינני יודע מדוע הנך חושב שמנח עמוד השדרה צריך להיות שונה בפילאטיס ובאומנות הלחימה שלך. הרעיון בפילאטיס הוא שתחזק את מרכז גופך מתוך מנח עמוד שדרה נורמלי עם עקומות עמוד השדרה הרגילות. העבודה בפילאטיס היא עם עמוד שדרה במנח שנקרא neutral spine . דבר נוסף, תורות הלחימה השונות קדמו לתורת הפילאטיס והאמת היא שהפילאטיס ואומנויות הלחימה חופפים במחשבתם. עבודה מתוך מרכז חזק , מתוך core חזק, מתוך טאן טיאן חזק ועוד... שורה סופית, שלב את השיטות, אל תפחד. שבוע טוב ליאור

מנהל פורום פילאטיס