pilatis

דיון מתוך פורום  פילאטיס

17/06/2006 | 19:10 | מאת: alon

שלום ליאור ראשית אני מברך על האתר, מקווה שיצטרפו אליו עוד רבים ושיהיה באמת בית לכל קהילת האנשים הרבים שבחרו בפילטיס כדרך חיים. רציתי לשאול האם "פלטיס מזרון" שם האתר, מכוון להתמקדות בתרגילי הרצפה ולא המיטה? והאם פילאטיס מזרון עדיף לדעתך על המיטה? אני באופן אישי גם מעדיף את התרגילים המתבצעים על הרצפה, אולם נאמר לי שתרגילי המיטה מקדמים יותר מהר את היכולות של הגוף. ובכלל מעניין לדעת מה עמדתך בנושא ההבדלים בין השניים. אשמח לתשובתך ובהצלחה באתר

18/06/2006 | 00:39 | מאת: ליאור שניאור

אלון שלום, תודה רבה על ברכת ה"דרך צלחה" שאיחלת... אז למה פילאטיס מזרון ולא מכשירים? 1)מכיוון שתרגילי הרצפה הנם נגישים יותר וניתן לבצעם בכל בית ללא צורך באביזר כזה או אחר. 2)בדומה להסבר הראשון, תרגילי הרצפה "זולים" יותר, אין צורך לשלם סכומי כסף נכבדים בשביל להתאמן על המכשירים אלא קונים מזרון, וקדימה לעבודה.. האם פילאטיס מזרון עדיף על המיטה? לא ממש. צריך לשלבם יחדיו. היתרון של ה"מיטה" הוא בכך שהמכשיר מלמד אותך את התנועה, הוא(המכשיר) מניע אותך לפנים ולאחור מעלה ומטה וגם ניתן לשנות בו את דרגות ההתנגדות. כמובן שמדריך או מדריכת פילאטיס מנוסים ומקצועיים יוכלו גם בתרגילי הרצפה ללמד תנועה מדוייקת ולשנות דרגות התנגדות. ושוב , עמדתי-- > גם וגם!! שוב תודה ליאור

מנהל פורום פילאטיס