שרירים ופילטיס

דיון מתוך פורום  פילאטיס

09/10/2006 | 22:27 | מאת: יוסי

שלום רציתי לשאול האם השריר ILIOPSOAS והשריר חייטים SARTORIUS עושים LATERAL ROTATION ? והאם תרגילי פילאטיס יכולים לעזור לחזק שרירים כאלה? תודה.

11/10/2006 | 00:41 | מאת: ליאור שניאור

יוסי שלום וחג שמח, הiliopsoas מבצע כפיפה במפרק הירך וסיבוב אגן לפנים. ה-sartorius מבצע כפיפה בירך, הרחקה בירך ורוטציה חיצונית בירך ( flexion+ abduction+ external rotation) . אכן תרגילי פילאטיס יכולים לעזור לחזקם אבל אינני מבין מדוע יש לך צורך כל כך "עז" לחזקם? האם שמעת על iliopsoas syndrome? ( עקב קיצור שריר זה מופיעים כאבים בגב תחתון ובמפשעה ) כמו כל שריר אחר בגופנו, חייב להשמר יחס מיטבי בין חיזוק לבין אורכו וגמישותו של השריר. שים לבך לעובדה זו. בהצלחה באימוניך ליאור

מנהל פורום פילאטיס