תרגילי פילאטיס

דיון מתוך פורום  פילאטיס

02/09/2006 | 15:22 | מאת: נדב

שלום ליאור, אני כבר מתאמן כחודש בפילאטיס של דרור רז ברמת השרון, אני מגיע לפילאטיס עקב בעיות של גב תחתון הדו"ח של הפיזיוטרפיסט שהייתי אצלו הוא: הגבלה באקסטנסזה ובהמסטרונגס L>R והוא עבד איתי על תרגילים לייצוב הגו והמליץ לי על הפעלה עצמית יומיומית. מה שהבנתי מזה שיש לי הגבלה בתנועתיות של הגו, לי יש בעיה כזו שאני מאמץ את הגו יותר מידי(לא משהו רציני אפילו סתם סוחב משהו קצת מכביד) אז אני מרגיש שאני מתעייף ללכת בגלל הגו ואני רוצה לתת לו לנוח. השאלה שלי היא שבפילאטיס שאני נמצא המדריכה אומרת לי על כל תרגיל שאם אני מרגיש שזה קשה בשבילי והגו כואב אז להגיד לה אבל הבעייה היא שאני לא מצליח להבחין מתי הגו כואב(סובל) ומתי לא כי בכל התרגילים הוא עובר איזה שהו מאמץ ולחץ מסויים עליו אז איך מבחינים? אשמח אם תאיר לי את הדרך להמשך אימון נכון יותר.. שבוע טוב.

04/09/2006 | 20:39 | מאת: ליאור שניאור

נדב שלום, חודש אימוני פילאטיס זו תקופה קצרה מדי מכדי לשפוט האם תחושתיך הן מאמץ או מאמץ הגורם לכאב. המלצתי לך להמשיך עם השיטה כחודש נוסף ואז לשפוט שוב האם גופך משתפר או לא. חשוב שתדע שגופך עובר כרגע הסתגלות עצבית וכל מערכות גופך מסתגלות לשיטה החדשה ולתנועות החדשות כך שגם אדם בריא, ייתכן והיה סובל מכאב היות וגופו לא מכיר את תנועות הפילאטיס עדיין. לכן המתן כחודש נוסף ובינתיים, שתף את המדריכה בסטודיו לגבי חששותיך וצור אצלה את המחוייבות לעזור ולשים לב לכל תנועה ותנועה שאתה מבצע. בעוד חודש צור עמי קשר שוב באתר ואמור לי האם תחושתיך הן כאב או שגופך כבר מכיר את התנועות והלא מוכר והלא נודע הפך לנעים וכייפי. מהיכרותי עם דרור רז, אתה בידיים טובות. בהצלחה ליאור

מנהל פורום פילאטיס