מדריכה בתחילת הדרך...

דיון מתוך פורום  פילאטיס

07/03/2012 | 15:09 | מאת: איה

שלום רב ליאור, ככה, אתמול העברתי שיעור נחמד, 1. בתרגיל ה- SWAN, אחת התלמידות אמרה לי שכואב לה בחוליות הגב התחתונות, ביקשתי ממנה להביא את הידיים קדימה (שהמנוף לפשיטה יתקצר), האם המודיפיקציה שנתתי לה היא טובה? 2.בנוסף, בתרגיל ה leg circle , אחת מהתלמידות ממש רעדה לה הרגל בהרמה של "פוינט" בדקירה לתקרה, היא כמובן "תיקנה" את עצמה ולקחה את הרגל בזווית קדימה והמשיכה לפי ההנחיות שנתתי, הקטע הוא שהפואנטה קצת מתפספסת ולא כ"כ ידעתי איזה מודיפיקציה לתת לה (לכפוף ברך?!) 3. אני בונה לעצמי מערכי שיעור, כשלמדתי המורה שלי אמרה שעם שיעור טוב אפשר לרוץ הרבה זמן, שנה שלמה, אתה חושב שזה נכון?, אני חושבת שאני אשעמם אותם, גם ככה הרפרטואר חוזר על עצמו, אני לא רוצה לשעמם ויחד עם זאת יודעת שחשוב שהשיעור יהיה נכון ומדוייק הרבה יותר מאשר משעמם ועדיין... מתחבטת... 4. אחרון ודי, אשמח אם תפנה אותי לאתרים ו/או ספרים בהם ווריאציות שונות לתרגילי הרפרטואר. תודה רבה מראש (מצטערת שחפרתי...) איה

12/12/2017 | 18:24 | מאת: מריאנה

היי איה שמי מריאנה ועכשיו אני מנהלת את פורום פילאטיס ,אמנם שאלת את שאלותייך מזמן , אבל הן ענייניות ולכן כן אענה : לגבי כאבי גב תחתון , זהו דבר שלא מעט מתאמנות סובלות ממממנו וצריך להיזהר, עם זאת כאשר מחזקים את שרירי הבטן הלחץ על הגב פוחת משמעותית , זה מעולה ששמת לב אליה , אני הייתי מחליפה תרגיל באותו מומד לדרגת קושי נמוכה יותר , כך היא תבצע את מלוא התרגיל ללא סבל מיותר. לגבי הרגל שרעדה , קודם כל אם היא משכה אליה את הרגל וזה היה תקין מבחינת הרעידות , שוב זה בסדר לשלב ההתחזקות ועם הזמן יתאפשר לה לבצע את התרגיל במלואו בזווית הנכונה . לגבי שיעורים שונים , הכי נכון לבנות מספר שיעורים אולי בוואריאציות שונות , עם תרגילים מדוייקים , ובכל שיעור להתמקד על איזור מסויים , כך זה יהיה יעיל , מדוייק ולא משעמם , מה גם שכאשר הגוף מתרגל למשהו מסויים זה מתחיל להיות פחות אפקטיבי . בהצלחה

מנהל פורום פילאטיס