חשיבות הT.A

דיון מתוך פורום  פילאטיס

18/10/2010 | 15:21 | מאת: יערה

שלום ליאור, רציתי לדעת מהי חשיבות העבודה (אם בכלל...) של הTransversus Abd. במיוחד כאשר מקפידים לשמור על מנח של "אגן נטראלי". האם זה באמת חשוב, או שמא עבודה עם קצת PPT זה בסדר. תודות ויום טוב

18/10/2010 | 21:53 | מאת: ליאור שניאור

יערה שלום, תפקיד הTA ליצור לחץ תוך בטני ולייצב את חוליות עמוד השדרה ולהגן עליהם על ידי נטילת חלק מהעומס שמועמס עליהן לטובת עבודתו השרירית. יש כאלה הגורסים כי תפקידו גם לבצע רוטציה בעמוד שדרה (אני קצת חולק על זה מסיבות כאלה ואחרות) זו שאלת מליון הדולר- גיוס TA עם PPT או ללא?! התשובה היא: בתנועות עם מנופים גדולים סביב הגב התחתון למתאמן מתחיל או למתאמן עם עקומות א-נורמליות בעמוד שדרה- נעדיף טיפה PPT כאלמנט בטיחות והגנה. במתאמנים מתקדמים ובתרגילים פונקציונליים ( למשל תרגול בעמידה או משהו בסגנון) נשדל לעבוד במנחים נייטרלים. בסך הכל התשובה אינה חד משמעית וצריכה להיבחן מול כל מתאמן באופן אינדיבידואלי. להתראות ליאור

מנהל פורום פילאטיס