עבודה נכונה של בטן

דיון מתוך פורום  פילאטיס

28/04/2010 | 10:51 | מאת: יסמין

כיצד מנטרלים את שריר המותן כסל כשעובדים על שרירי הבטן? (אני מדריכת פילאטיס מזרן ועיצוב) אם תוכל לפרט מעט את הנושא ולהסביר את חשיבותו. תודה רבה!

02/05/2010 | 22:47 | מאת: ליאור שניאור

שלום יסמין אני מאלו שלא דוגלים בנושא הזה של ניטרול השריר הזה כי לטעמי והרבמ אנשים מתחום הביומכאניקה והקיניזיולוגיה יתמכו בדעתי שלאחר זווית מסויימת בתרגיל ה-roll up למשל, שריר זה נכנס לפעולה בין אם תרצי או לא. חוץ מזה, מה כל כך פסול בהפעלתו? אינני חושב שיש שחור ולבן בנושא זה אבל דבר אחד חשוב להדגיש, במידה ושריר זה פועל - חשוב גם למתוח אותו ולהגמישו. אני מכיר את גישת הפילאטיס לגבי נטרולו אבל אני חושב שזה דורש דיון מעמיק הרבה יותר. נראה כי הרעיון הכללי של נושא זה הוא להניע את הגוף מהמקומות והשרירים הנכונים. בברכה ליאור

מנהל פורום פילאטיס